Informatie Hoeve DenBuiten

 

B&B DenBuiten

Een oude, geheel met natuurlijke materialen gerestaureerde hoeve, gelegen in landelijke boeren omgeving, zo’n 50 meter over de grens met Nederland, onder de rook van Tilburg. In een piepkleine gemeenschap Aarle op zo’n 5 kilometer van Goirle en 6 kilometer van Poppel… een gehucht.

Op 100 meter van de hoeve bevinden zich prachtige bossen… het Ooievaarsnest, de Regte heide, Landgoed De Hoevens, Landgoed Nieuwkerk alwaar men heerlijk kan wandelen en genieten van de rust. De wandelpaden zijn goed aangegeven en wandelkaarten zijn verkrijgbaar in de B&B DenBuiten, dat gelegen is op een stukje grensgebied met een rijke historie  en waar de sporen nog duidelijk zichtbaar van zijn. Een oase van rust tussen twee grote steden Tilburg en Turnhout/Antwerpen.

Het Pand

De voormalige boeren hoeve, annex café, die wij gedurende jaren verbouwd hebben, is nu een heerlijke plek om tot rust te komen. De voormalige koeienstal is verbouwd tot een benedenverdieping bestaande uit een grote open ruimte met een zeer grote eiken tafel (12 personen) en een gezellige zithoek om na een fikse wandeling uit te puffen.

 De grote open keuken is uitgerust met een groot fornuis/ovens en grill, potten en pannen, twee koelkasten en verder alles wat u nodig heeft om eventueel zelf een heerlijke maaltijd te bereiden. Ook zijn op de benedenverdieping twee douches aanwezig met twee grote wastafels en natuurlijk de toiletten. 

         

Via een wenteltrap komt u boven op de grote en geheel open vide, waar er twee box-springbedden en 2 eenpersoons bedden,  u zullen verwarmen tijdens de nacht. Ook is er een baby hoekje met bed voorzien.( traphekje aanwezig) Via een loopbrug komt u op de kleinere vide waar gezellige hoekjes te vinden zijn om te lezen of spelletjes te doen… welke ruim aanwezig zijn. Voor uw laptop/gsm is er draadloos internet voorzien.

 Middels een grote openslaande deur kunt u ook gebruik maken van een overdekt terras, waar u mits het weer het toestaat, uw ontbijt kunt nuttigen, borrelen afijn…waar je maar zin in hebt. Onder deze overkapping zult u ook eventueel moeten roken want de ruimte is geheel rookvrij. In de tuin staat een grote trampoline en een schommel, een grote skelter met aanhanger….ezels, bomen, katten, honden een vliegende hollander…zodat ook de kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Het pand is aan de binnenzijde geheel afgewerkt met leem en de verwarming bestaat uit vloer en muur verwarming, welke de ruimte een zeer aangename warmte verschaft, dus ook in de winter is het goed toeven op DenBuiten. Verder hebben we vooral gewerkt met oude bouwmaterialen welke het geheel een landelijk en sfeervol gevoel geeft.

Om het milieu zo min mogelijk te belasten doen wij aan gescheiden afval inzamelen en hopen dat u hieraan wilt meewerken. Sinds 2012 geeft de zon, via zonnepanelen u de nodige warmte en elektriciteit…ook uw warm water komt van een zonneboiler…..kortom,  RESPECT voor alles wat leeft.

Advertenties