Toeristische informatie

Reeën in het bos

Reeën in het bos

Speciaal voor u op een rijtje gezet zodat u maar hoeft te klikken. Een (kleine) greep uit de vele dingen die u hier in de buurt kunt bezoeken of doen.

Op loopafstand van B&B DenBuiten is er natuurlijk natuur! Kijk anders even op de Natuurkaart,  zoek op Regte Heide (waar u o.a. de Zonnedauw kunt vinden) – Ooijevaarsnest – Riels Laag – de Halve Maan -de bossen van Nieuwkerk…. De vogelkijktoren is de moeite waard om eens te bezoeken. Bent u een ‘vroege vogel’ dan is de kans erg groot dat u de reeën ziet springen en rennen in het bos … of bij zonsondergang voor de wat latere lieden.

Een heus klim en klauterbos voor jong en oud, bevindt zich op 2 kilometer van DenBuiten. Alles veilig en onder proffesionele begeleiding. De kinderen zijn eventueel voor een paar uur zoet, terwijl de ouders heerlijk op het terras van de Roovertsche Leije een versnapering nemen ( u kunt ook meedoen, als u durft)

Sinds 2012 heeft Anneke Scholten een prachtige natuurtuin aangelegd op wandelafstand van DenBuiten. U kunt er heerlijk rondwandelen, snoepen uit de bessentuin ( mits het seizoen is) en als Anneke er zelf is kunt een vers geplukt bosje bloemen bij haar kopen. Zij kan u alles vertellen over wat er zoal groeit en bloeit in haar paradijselijke tuin.

 

Voor een restaurantje hoeft u ook niet ver te gaan op 500 meter afstand van de B&B is een goed en (h)eerlijk restaurant Barabas. Met een groot terras zodat u, mits goed weer, heerlijk buiten kunt eten…er is ook speelgelegenheid voor de kinderen…neem eens een kijkje op hun website http://www.barabas.nu/ reserveren is een goed idee!!

Een ijsje van verse hoeve melk is zo dichtbij dat de verleiding wel erg groot is. Toon en Elly verkopen hun ijs bij Aarle ijs….recht tegenover DenBuiten.

In Tilburg of Turnhout vindt u ook vele gezellige restaurantjes wat u ook leuk kunt combineren met een bioscoop bezoek. In Tilburg zijn daarvoor speciale arrangementen welke beide combineren voor 22 euro. Met de auto erop uit is er in Poppel nog altijd de overheerlijke Belse friet…in overvloed!

Op 9 km afstand van DenBuiten ligt het grensdorp Baarle Nassau – Hertog, dit dorp is zeker de moeite waard al was het alleen maar dat je al wandelend door het dorp, grensoverschrijdend bezig bent. De ene straat ligt in België terwijl de volgende straat weer in Nederland ligt. Kijk maar eens op de site van VVV-Baarle.

 

 

Evengoed is het natuurlijk ook gewoon heerlijk om lekker uit te rusten en te genieten van B&B DenBuiten. En om grensoverschrijdend bezig te zijn, kunt u gewoon achter in de grote tuin de brug over de Poppelse Ley zodat u van Aarle (B) in Goirle (Nl) belandt…. het watertje is immers de grens en verdeelt de hoeve Den Buiten en de bijbehorende grond in twee delen/landen! Onze 3 ezeltjes zullen u verwelkomen op het ‘hollands’….ze zijn lief en zeer knuffelbaar. Joske, An en (ex)Dekje vinden het helaas niet leuk om mee te gaan wandelen…ach jah, het blijven ezels.

Op Zaterdag ( of zondag) is er een biologische en zeer knusse thee/koffie en pluk tuin, een wandelingetje van 1500 meter vanaf de B&B en u kunt aanschuiven in hun mooie gezellige tuin. Ze hebben een klein winkeltje alwaar je handgemaakte zeepjes, vlierbessensap, bio honing en prachtige kaarten kunt kopen. Maar het leukste is toch wel dat u bepaalde seizoen-gebonden groenten zelf uit hun tuin kunt plukken….s’middags geplukt, s’avonds klaar maken in de mooie keuken van de B&B. Kijk eens op hun website http://www.plukenplenty.nl/

Verder kunt u nog kijken op de volgende links:

Advertenties