Wat dacht u van: koe knuffelen bij Ben!

 

Op zaterdagmiddag of ochtend en soms ook zondag,  zo rond 10.00 of 14.00u. kunt u met uw gezelschap al wandelend ( 200 meter) naar de ultra moderne melkveehouderij van de fam. Versteijnen lopen….WAAROM vraagt u zich af…welaan, om een middag kennis te maken met dit prachtige bedrijf én vooral…….om eens een koe te knuffelen 🙂

U wordt ontvangen door Ben Versteijnen met een warme bak koffie of thee en natuurlijk een heerlijkheid gemaakt van de melk van deze koeien…denk aan een ouderwets rijstenpapje!! Hij zal u vertellen over de groei van deze melkveehouderij, de ‘oude stallen’, de kalfjes, de compleet nieuwe stal met 2 melkrobotten…kortom: hoe werkt nu zo’n groot bedrijf met levende have!!

Voordat u de stallen betreedt wordt uw kleding aangepast, een overall, laarzen en natuurlijk de boerenzakdoek…zodat de was bij Ben blijft!!

 

Er volgt dan een rondleiding door de ‘oude stallen’ ..u mag lekker tussen de kalfjes staan en ervaar de zuigkracht van deze zachte dieren door ze eens aan uw vingers te laten zuigen. Vervolgens loopt u naar de nieuwe moderne stallen, Ben geeft u uitleg over de melkrobotten, de rolborstels waaraan de koeien zich heerlijk kunnen laten ‘masseren’, de vrijheid die de koeien hebben om zich te laten melken wanneer ZIJ daartoe de behoefte voelen en als u vragen hebt dan komt er altijd een antwoord.

Maar dan……….durft u het aan…om rustig IN en DOOR de stallen te wandelen..zoekt U nu eens een koe uit met welke u wel eens nader kennis wil maken of misschien zoekt de koe u wel uit!!.. Voel eens aan haar neus, haar huid, kijk eens in die grote koeien ogen, kriebel eens achter haar oren, zelfs een omhelsing is heerlijk. Als de koe lekker ligt, ga dan eens tegen de koe aan zitten en ervaar de warmte en rust die van de koe uitgaat…het werkt ontspannend, het is warm…..600 kilo rust waar tegen u aan mag kruipen!!! ALS u durft natuurlijk en Ben  is altijd in de buurt, hij kent zijn dames als geen ander.

 Na het afscheid van uw eigen koe van deze middag wordt er nog gezellig nagekeuveld onder het genot van een heerlijk glaasje fris of natuurlijk verse melk. U zult versteld staan wat er allemaal aan uw glas melk vooraf gaat en met welke warmte en liefde deze grote zachtaardige dieren omgeven worden en vooral wat de dames koe voor u kunnen en willen betekenen. En zo rond 16.00u wandelt u weer naar DenBuiten.. Het is een echte aanrader deze middag!!!!

Als u en uw gezelschap van dit leuke en ontspannende ‘uitje’ gebruik willen maken, geef dit dan aan bij uw boeking van de B&B…de groepen kunnen niet te groot zijn. De kosten van deze leerzame en wonderlijke middag bedragen 35euro p.p.  incl. versnaperingen…

U moet dan ook de vriendelijke groeten hebben van koe 87 

U kunt deze middag ook cadeau doen via:

www.kadopagina.nl

www.dagjeuitcadeau.be

 

Advertenties

1 reactie

 1. NICO DHONDT said,

  17 augustus, 2011 bij 10:42

  Wij waren dit weekend op bezoek bij B&B Den Buiten en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om kennis te maken met het Koeknuffelen!
  Bij deze kan ik het jullie allen echt aanbevelen,het is ongelofelijk om zo dicht bij deze dieren te kunnen komen.
  Voor ons was het een schitterende ervaring en zal onze kijk op de koe nooit meer hetzelfde zijn.

  Groetjes Nico en vrienden uit de Vlaamse Ardennen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s